Price List

Wednesday, October 9, 2013

SET KESUBURAN SHAKLEE.
Bismillah,

Ada di antara kita yang masih ternanti-nanti kehadiran si comel setelah sekian lama mendirikan rumahtangga. Telah mencuba pelbagai cara tapi belum mendatangkan hasil? Jangan berputus asa, berusaha dan terus berusaha, doa dan terus berdoa.

Sementara itu Shaklee ada menyediakan alternatif untuk membantu anda memiliki zuriat sendiri melalui SET KESUBURAN SHAKLEE.

InsyaAllah bagi yang menghadapi kekangan bajet, sebenarnya sudah cukup dengan hanya memakan GLA Complex, badan kita telah bersedia untuk hamil. Namun, menurut kajian yang telah di jalankan, tahap kesuburan semakin boleh ditingkatkan dengan pengambilan Multivitamin dan Multimineral. Jadi mari kita lihat bagaimana SET KESUBURAN SHAKLEE boleh membantu dalam kesuburan.


Set Kesuburan Lengkap Shaklee untuk wanita mengandungi Vitalea, Bcomplex, Vitamin C dan GLA Complex. Manakala untuk lelaki terdiri daripada Vitalea, B Complex/Vitamin C/Vitamin E dan Zinc Complex.

***
FUNGSI SUPLEMEN & VITAMIN DALAM SET INI.

1) Multivitamin dan Multimineral (Vitalea) - Vitalea mengandungi 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita. Masalah kesuburan boleh berpunca dari kekurangan nutrient dalam badan. Almaklumlah, kita tak tahu badan kekurangan vitamin apa, jadi fungsi Vitalea adalah untuk memenuhi ruang-ruang kosong tersebut.

2) Vitamin B Complex - Penting bagi yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi Acid Folic yang sangat diperlukan pada awal kehamilan. Vitamin B12 yang terdapat dalam Bcomplex ini juga membantu memperbanyakkan sperma dan Vitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis Vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan ovum (conception)

3) Vitamin C - Bagi Lelaki, Vitamin C membantu mencegah penggumpalan sperma untuk menjadikannya lebih bergerak aktif (sesuai untuk perokok). Bagi wanita, ia membantu mengawal keseimbangan hormon, menguatkan sistem imunisasi dan meningkatkan kesuburan. Apa yang uniknya, Sustained release Vitamin C Shaklee akan melepaskan vitamin C secara perlahan-lahan dan akan bertahan lebih lama di dalam badan.

4) Zinc - Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosteron (hormon lelaki) dan meningkatkan bilangan Sperma. Kekurangan Zinc pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.

5) GLA Complex - Supplemen wajib bagi wanita yang cuba untuk hamil. Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan. Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. 

***
Vitamin yang memainkan peranan penting untuk kesuburan adalah:
>> GLA Complex untuk wanita
>> Zink Complex untuk lelaki.

Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?

* GLA Complex membantu menghasilkan cecair "kesuburan" yang antara kebaikannya membantu menyediakan "ruang" untuk sperma terus hidup dalam tiup falopio sehingga 5 hari. Zinc pula membantu menguatkan sperma.

* Gabungan Vitamin di atas insyaAllah memberikan harapan untuk anda menimang cahayamata. Yang penting jangan pernah berhenti berharap, berusaha dan berdoa. InsyaAllah, pasti ada jalannya.. 

--------------

BERMINAT UNTUK MENCUBA?

SMS/WhatsApp/Viber : 0175310655
Shaklee ID : 924249
LIKE FANPAGE SAYA UNTUK LATEST UPDATES! : Healthy Beauty

ATAUPUN
■■ Walk In ke mana2 Branch seluruh Malaysia, Sila gunakan ID 924249 untuk dapatkan supplement anda dgn Harga Sungguh Menjimatkan ■■

P/S: SETIAP PEMBELIAN anda melalui saya membolehkan anda BERSEDEKAH kerana setiap RM1 (untuk setiap unit) daripada pembelian anda akan disumbangkan kepada AMAN PALESTIN, AQSA SYARIF & CHARITY RIGHT.

1 comment:

  1. As salam... jemput follow blog sy http://fazniz.blogspot.com/

    ReplyDelete