Price List

Wednesday, May 22, 2013

7 SEBAB Mengapa Badan Kita Memerlukan Suplemen.

Kesihatan Adalah Anugerah Tuhan Yang Tiada Ternilai.

Dengan Nama Allah,

InsyaAllah kali ini saya ingin kongsikan 7 sebab mengapa badan kita memerlukan suplemen. Mari rajin-rajinkan diri untuk membaca info ini sebab selalu sangat kita mengelak daripada memperuntukkan sejumlah dana untuk mengisi keperluan nutrisi badan kita, atas banyak alasan termasuklah kos tinggi, masih muda & sihat serta pelbagai alasan lain.

Mungkin kita terlupa agaknya bahawa kesihatan yang dipinjamkan Allah itu merupakan anugerah yang tidak ternilai. Kesihatan luaran & dalaman adalah perlu untuk menjadikan kita lebih bersemangat & bertenaga dalam melaksanakan suruhan Tuhan terutamanya. :)

Jom teruskan membaca.
Moga bermanfaat.

***


7 SEBAB Mengapa Badan Kita Memerlukan Suplemen.

1) Badan kita memerlukan dosa vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya vitamin C & E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan & anti penuaan.
2) Buah-buahan & sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan & galian yang kurang berbanding dengan buah & sayuran dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga & bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah & sayuran tersebut.

3) Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan & penyediaan. Vitamin C & enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.

4) Pengambilan ubat penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol, minuman keras & antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafein, lemak, kolestrol, gula & garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.

5) Pengambilan makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan menyebabkan badan kekurangan nutrisi yang diperlukan.

6) Gaya hidup & trend masa kini dengan kehidupan sibuk, jarang memasak di rumah & lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan MSG.

7) Bagi yang bekerja, makanan tengahari selalunya di luar & malam memasak seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang tidak dititikberatkan.


***

Okey, sekarang kita mungkin telah sedar betapa perlunya untuk kita membantu membekalkan nutrisi lengkap kepada tubuh badan kita melalui pengambilan suplemen. Masalahnya terlalu banyak jenama suplemen di pasaran & anda pula segan hendak meminta konsultansi bagi membuat pilihan. 

Namun anda tidak perlu gusar... melalui suplemen yang halal, berkualiti & harga mampu milik, InsyaAllah, Shaklee adalah pilihan yang terbaik & langkah yang bijak untuk memenuhi nutrisi yang baik untuk tubuh badan kita. 

Maka, dengan ini terdapat beberapa cadangan set suplemen untuk kesihatan anda.SET KESIHATAN OPTIMUM yang dicadangkan ialah:

1) Vita-Lea Iron Complex
2) B-complex
3) Vita C (sustained release 500mg)
4) ESP Soy Protein Isolate Powder 


Atau OPSYEN: 
1) Vita-Lea
2) B-complex
3) Vita C

Kebaikan:

- Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
- Membantu anda berasa lebih bertenaga 
- Menguatkan sistem imun anda
- Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang & otot yang sihat.

***

Untuk membuat pesanan dengan harga istimewa @ konsultansi percuma,
Hubungi saya Pengedar Suplemen Shaklee Anda:

SMS/Call : Intan (013-3215395) 
ID Shaklee : 924249 
Website : shaklee1209.blogspot.com @ Shaklee Untuk Anda 

Kalau segan hendak SMS/Call, boleh juga email saja.. :)  
email: nurulintansd@gmail.com

P/S: Bagi saudari-saudari, muslimat yang berada di UPM & sekitar Serdang boleh SMS untuk temujanji, insyaAllah.

Izinkan saya membantu anda. :)
Moga Allah permudahkan & redha, insyaAllah.


No comments:

Post a Comment