Price List

Saturday, May 25, 2013

TESTIMONI : ESP.





TESTIMONI : SELF-REVIEW ESP

Dengan Nama Allah,

Alhamdulillah, saya sendiri adalah pengguna ESP. Dengan izin Allah, ESP telah memberikan kesan positif ke atas diri saya dalam tempoh seawal seminggu dua penggunaannya. Sebenarnya, saya seorang yang selalu skip sesi breakfast (kalau bukan berada di rumah ibubapa) & hanya makan apabila menjelang tengahari (breakfast + lunch sekaligus yang memang tidak sihat untuk diamalkan). Kesannya, akhirnya saya mula mengalami pedih di bahagian perut & migraine kerana selalu lewat makan. Maka, saya tercari-cari meal replacement yang boleh disediakan dengan segera tetapi tidak memberi kesan buruk kepada badan seperti Fast food yang menawarkan breakfast berkalori tinggi.

Saya kemudiannya diperkenalkan dengan Shaklee oleh beberapa kawan sekuliah semasa di USM dahulu.  Mulanya saya hanya sekadar mahu mencuba & membandingkan dengan ‘meal replacement’ yang pernah saya ambil sewaktu study degree. Namun, akhirnya saya jatuh cinta dengan ESP Shaklee bukan sahaja kerana harganya lebih murah (tetapi penggunaan lebih lama) & rasa yang lebih sedap. Bahkan saya dapat rasa perubahan demi perubahan positif kepada badan ini. Alhamdulillah.

Antara perubahan positif yang saya alami selepas 2 minggu minum ESP sebagai breakfast & supper (& selalunya diambil sebagai dinner sebab ESP cukup mengenyangkan); 

1) Dengan minum 2 skop ESP bagi breakfast, badan terasa lebih cergas. Perut rasa kenyang sehingga ke tengahari. Dengar kuliah start pukul 9-5 petang pun masih berstamina berbanding tanpa minum ESP. Alhamdulillah.

2) Tidak terasa mengah ketika pulang dari kuliah menuju naik ke bilik yang berada di tingkat 4 walhal sebelum ini kepala mesti berpinar kerana saya jenis tekanan darah rendah.
3) Paling saya gembira, saya sudah boleh membaca ayat-ayat Quran yang panjang dengan sekali nafas (yang sebelum ini perlu dipotong-potong bacaannya kerana nafas pendek). Alhamdulillah.
4) Sudah jarang dilanda migraine. Sebelum ini seminggu mesti akan diserang paling kurang 3-4 kali. Alhamdulillah.
5) Jimat duit belanja makan. Bayangkan, saya hanya berhabis tidak sampai RM200 bagi breakfast & supper untuk 2 bulan. Kira-kira RM2.02 untuk breakfast+supper/dinner per day. Jimat kan?
6) Sebelum sambung Master, saya duduk dengan ibubapa di rumah & telah mengalami kenaikan berat badan yang sangat mendadak sehingga hampir 10kg dalam masa hanya 7 bulan! Tak pernah saya seberat & setembam itu! 

Ya Allah... memang lain rasanya bila overweight. Malas je rasa nak beraktiviti sebab badan berat & malas hendak keluar sebab semua seluar & baju sudah tidak muat. 

Alhamdulillah, selepas 2 minggu minum ESP, berat saya turun 5kg. Seluar yang dulu tak boleh zip & button kini sudah boleh pakai, siap ada lebihan space lagi.. :) Alhamdulillah. Badan terasa ringan & lebih bersemangat. 

Terasa gembira dengan perubahan yang dialami oleh diri sendiri, saya berbesar hati berkongsi dengan kawan-kawan rapat & ahli keluarga.  Alhamdulillah.. saya mengikuti perkembangan pengguna yang memesan Shaklee melalui ID saya (pembelian supplemen Shaklee dengan ID akan mendapat harga ahli). Saya juga gembira apabila mereka juga memperolehi kesan positif selepas minum ESP.

Jika kita boleh membelanjakan banyak duit untuk membeli barang-barang untuk mencantikkan penampilan kita seperti baju, shawl, kasut & beg yang mahal-mahal, mengapa begitu berkira untuk membelikan sesuatu yang diperlukan oleh badan kita? 

Ya. Memang ramai beranggapan bahawa supplemen ini tidak perlu bagi remaja & orang dewasa yang berusia sehingga 30-an. Tetapi takkanlah kita mahu tunggu badan sakit baru hendak bertindak?

Prevention is better than cure. Kos merawat penyakit-penyakit kronik adalah lebih tinggi berbanding kos kita menjalani hidup yang lebih sihat bermula hari ini.

Ingatlah, kesihatan itu adalah anugerah daripada Allah, yang diberi pinjam kepada kita supaya menjadikan kita beribadah denganNya secara lebih baik. Maka, ambil berat terhadap diri sendiri. Peka-lah terhadap keperluan nutrisi badan kita, bukan sahaja untuk cantik, bahkan yang lebih penting adalah untuk sihat; agar boleh beribadah dengan lebih baik kepadaNya, insyaAllah.

Here's attached another benefits of ESP.



Jadi, apa lagi… selesai solat Subuh, marilah mulakan hari anda dengan ESP Shaklee! Mudah-mudahan di masa mendatang saya boleh membaca review testimoni kalian pula, insyaAllah. 

Untuk membuat pesanan dengan harga istimewa @ konsultansi percuma,  Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda: 
SMS/Call : Intan (013-3215395) 
Website : shaklee1209.blogspot.com @ Shaklee Untuk Anda 
email: nurulintansd@gmail.com

Kesan ESP mungkin berbeza ke atas setiap individu. Hal ini dipengaruhi banyak faktor. Namun, teruskanlah mengambil ESP sebagai suplemen MESTI MILIK anda. Anda merasai sendiri kebaikannya.

InsyaAllah.


2 comments:

  1. This post will assist the internet users for creating new weblog or even a weblog from start
    to end.

    Here is my webpage ... Christian Louboutin Outlet

    ReplyDelete
  2. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.Click here swag codes generator

    ReplyDelete